Hlavní obsah

Novináři zveřejnili kontaktní údaje ruských vojáků, kteří posílali z Běloruska lup z Ukrajiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Běloruským novinářům se podařilo získat jména i kontaktní údaje ruských vojáků, kteří z pošty v běloruském Mazyru posílali domů ukradené věci z Ukrajiny. Novináři vycházeli ze záběrů bezpečnostních kamer, které zveřejnili v neděli.

Ruští vojáci v centrále doručovací služby SDEK v běloruském Mazyru

Článek

Novináři u každého vojáka zveřejnili nejen jeho jméno, ale také hmotnost odeslaného zboží a telefonní kontakt.

Server Ukrajinska pravda o víkendu uvedl, že se jednalo o vojáky 56. gardového pluku ruských ozbrojených sil.

Podle informací, které novináři zjistili v pondělí, pochází většina vojáků z města Rubcovsk v Altajském kraji. Nebo alespoň tam lup posílali.

Vojáci zásilky registrovali o víkendu na pobočce doručovací služby SDEK v běloruském Mazyru.

Televize, klimatizace i skútr. Ruští vojáci posílají z běloruské pošty lup z Ukrajiny

Evropa

Do Ruska nechali odeslat osobní, věci, oděvy, drahé kovy i další uloupené vybavení. Například televize či elektrický skútr. Celkově pošta převzala zásilky o váze přibližně dvou tun.

Video přenos z pobočky mazyrské doručovací služby SDEK pořizovala sama společnost a bylo možné si ho pustit na webu. Po zveřejnění záznamu novinářů bylo ale vysílání vypnuto.

Registrace zboží probíhala od 11:30 do 15:00. Kromě vojáků přitom na poštu dorazilo i několik mazyrských občanů, kteří se proplétali mezi ruskými vojáky.

Reklama

Výběr článků

Načítám