Hlavní obsah

Nizozemská policie zatkla v letadle nakažený pár, který opustil karanténu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterdam

Nizozemská vojenská policie v neděli oznámila, že v letadle zatkla manžele, kteří opustili hotel, kde měli být v karanténě poté, co se u nich prokázala nákaza koronavirem, uvedla agentura Reuters.

Foto: Social Media Photo Obtained By R, Reuters

Pasažéři čekají na letišti Schiphol na výsledky testů na koronavirus

Článek

Manželský pár byl podle prohlášení vojenské policie zatčen v letadle, které se připravovalo k odletu z Nizozemska. Jména ani národnost zadržených policie nezveřejnila, uvedla však, že je předala zdravotnickým úřadům.

Do karantény v hotelu blízko letiště Schiphol u Amsterodamu byly umístěny desítky pasažérů, u nichž se prokázala nákaza koronavirem po pátečním příletů dvou letadel z Jihoafrické republiky.

Nákaza koronavirem se prokázala u 61 z více než 600 pasažérů, kteří dorazili do Nizozemska dvěma lety z Johannesburgu a Kapského Města. Nedlouho poté nizozemská vláda zakázala veškerou leteckou dopravu z jižní Afriky.

Obavy z omikronu v Nizozemsku. Z JAR přiletěly desítky lidí s koronavirem

Zahraniční

Většina z pozitivně testovaných se musela přemístit do izolace v hotelu poblíž letiště, několika málo lidem bylo dovoleno, aby strávili karanténu za dodržování přísných podmínek doma.

Další testy pak zkoumaly, zda jsou cestující nakaženi variantou omikron. Prokázala se u 13 z nich.

Bližší podrobnosti o zdravotním stavu zadržených manželů policie v prohlášení neuvedla.

Reklama

Výběr článků

Načítám