Hlavní obsah

Neholte se a lakujte si nehty, vyzývají k protestu policisty na Maltě odbory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neholte si vousy, nenoste policejní čepici, barvěte si vlasy a případně si vyberte nějaký pěkný lak na nehty. Tyto nezvyklé instrukce daly strážcům zákona maltské policejní odbory, které tak své členy vyzvaly k protestu proti novému nařízení vrchního policejního ředitelství.

Foto: Profimedia.cz

Maltská policie. Ilustrační foto

Článek

To minulý měsíc oznámilo, že uniformovaní policisté, kteří budou ve službě neoholeni či neupraveni, budou čelit disciplinárním postihům.

Odbory opatření označují za nezákonné a namítají, že maltský policejní šéf nemůže něco takového nařídit, když legislativa podobná omezení nezmiňuje.

Malta zaznamenala rekordní září. Covidu i přísným opatřením navzdory

Cestování

„Mužští členové policejních sil, ať už v uniformě, nebo v civilu, mohou mít vousy, pokud jsou dobře upravené. Všichni příslušníci sil by při plnění služebních povinností neměli nosit čepici. Vlasy lze barvit – s výjimkou nápadných barev – a pokud jde o lak na nehty, lze po užít jakoukoliv barvu,“ citoval portál Euronews z páteční výzvy maltských policejních odborů.

Ty sdružují zhruba 1800 z celkového počtu dvou tisíc policistů v zemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám