Hlavní obsah

Rusko přiznalo prvního padlého plukovníka na Ukrajině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Saransk

Ruský plukovník Viktor Ivanovič Isajkin padl při agresivním útoku armády své země na Ukrajinu. Na Instagramu to uvedl šéf Mordvinské autonomní republiky Arťom Zdunov. Rusko ve válce své ztráty obvykle nepřiznává, ale jednotlivé autonomní republiky mohou postupovat jinak. Zdunov tak oznámil prvního mrtvého ruského plukovníka ve válce na Ukrajině. Své padlé už přiznal čečenský prezident Ramzan Kadyrov.

Foto: Arťom Zdunov, Mordvinská autonomní republika

Viktor Ivanovič Isajkin

Článek

„Při plnění bojového úkolu během speciální operace na pomoc lidovým republikám na Donbasu padl náš rodák. Bylo mu čtyřicet let,“ uvedl Zdunov a dodal i nacionálie mrtvého.

Za jakých okolností Isajkin padl, Zdunov neuvedl. Nezmínil ani, jaký měl úkol a kdy do války odjel.

Pokud by Isajkin působil v oblasti lidových republik už před zahájením války, definitivně by to vyvrátilo ruské tvrzení, že nemělo na Donbasu své vojáky.

Mordvinsko je malá autonomní republika v evropské části Ruska, která leží ze všech autonomních republik nejblíže Moskvě, vzdálená je od ní 330 kilometrů.

Leží v Povolžské oblasti a sousedí na západě s Rjazaňskou oblast. Mordvinci hovořící ugrofinskou mordvinštinou v ní tvoří necelou třetinu obyvatel, 60 procent obyvatel jsou Rusové.

Reklama

Výběr článků

Načítám