Hlavní obsah

Na rusko-ukrajinské hranici měl být unesen voják

Moskva

Ruské ministerstvo obrany v sobotu obvinilo ukrajinské tajné služby, že unesly ruského vojáka a jeho bratra z ruského území. Vyzvalo Kyjev k okamžitému vrácení ruských občanů. Ukrajinská pohraniční stráž podle agentury AFP naopak uvedla, že na východě Ukrajiny v sobotu ráno zadržela dva ruské občany pro podezření z nezákonného překročení hranice.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Ukrajinští vojáci na hlídce. Ilustrační foto

Článek

"Agenti ukrajinských tajných služeb dnes okolo šesté hodiny ráno z obce Čertkovo v Rostovské oblasti unesli na Ukrajinu ruského vojáka Viktora Barsukova. Spolu s ním na Ukrajinu odvezli i jeho bratra Nikolaje Barsukova, který je civilistou," uvedla agentura Interfax s odvoláním na ruské ministerstvo obrany. Sourozenci byli v Čertkovu na návštěvě u příbuzných, kteří pak vyrozuměli velení vojenské jednotky.

Čertkovo leží přímo u hranice s Ukrajinou - hned za železniční tratí leží ukrajinská obec Milove (rusky Melovoje).

Ukrajinští pohraničníci oznámili, že úřady ve vesnici Milove v sobotu ráno zadržely kvůli nelegálnímu překročení hranice dva ruské občany, z nichž jeden je voják. Oba muži prý na sobě měli uniformy bez označení. Jeden z nich měl u sebe dokumenty prokazující, že je členem armády.

V minulých dnech Kyjev naopak obviňoval Rusko z únosu tří ukrajinských vojáků, kteří podle ruské verze sami přešli hranici na anektovaném Krymu, aby popíjeli s ruskými vojáky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám