Hlavní obsah

Na bulharské univerzitě padělali peníze. V dílně našli falza desítek milionů eur i dolarů

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sofie

Ne všechny univerzity slouží pouze ke vzdělávání. Bulharští policisté v hlavním městě Sofii zabavili falešné bankovky, které byly vytištěny v jedné z místních univerzit, uvedla agentura AP.

Článek

V kooperaci s americkými tajnými službami zatkli bulharští policisté dva podezřelé, kteří měli univerzitní tiskárnu využívat k padělání především amerických dolarů a eur. Tyto bankovky byly na místě nalezeny v největším množství.

Bulharským pasem Sylvestera Stalloneho dokazovali padělatelé své kvality

Koktejl

Falzifikáty bankovek byly v hodnotě čtyř milionů amerických dolarů (bezmála 88 milionů korun) a 3,6 milionu eur (zhruba 94 milionů korun). „Hodnota vytištěných bankovek byla imponující. Zajištěné důkazy poukazují na velmi vážnou kriminální aktivitu,“ uvedl šéf místních policistů Georgi Hadžijev.

Zadržení jsou podle policie pouze menšími hráči a zřejmě se jedná o členy rozsáhlejší organizace, která se zabývá obchodováním s padělanými dolary na Ukrajině a eury do západní Evropy.

Reklama

Výběr článků

Načítám