Hlavní obsah

Moskevští úředníci čelí nařčení, že vyplnili smlouvu za miliony mizícím inkoustem

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Moskevská zastupitelka obvinila představitele města z korupčního jednání, kterého se měli dopustit drzou fintou. Několikamilionový kontrakt za město podle ní podepsali mizícím inkoustem, aby do něj posléze mohli vepsat vyšší částku. V úterý o tom informoval server The Moscow Times.

Foto: Facebook Jelena Selková

Článek

S nařčením přišla komunistická zastupitelka z moskevského městského obvodu Čerjomuški Jelena Selková. Na internet umístila video, které má poukazovat na údajný podvod se smlouvou o dodávce nových výtahů do bytového komplexu.

„Pojďme zkontrolovat částku,“ říká komunistka Selková na videu a nahřívá smlouvu zapalovačem. Vyplněná částka 2,6 milionu rublů (přibližně 859 tisíc korun) následně zmizí.

Opoziční zastupitelka podle The Moscow Times tvrdí, že se ke smlouvě dostala jako náhradnice za nemocného kolegu či kolegyni.

„To ani nezmiňuji, že v době, kdy jsem na jednání (před jeho začátkem) dorazila, už byla smlouva podepsána všemi kromě mě,“ uvedla Selková.

V úspěch stížnosti moc nevěří

Video podle svých slov umístila na internet proto, aby ukázala, proč je důležité, aby byli v zastupitelstvu i politici z jiných partají než z vládního Jednotného Ruska.

V rozhovoru pro list Moskovskaja gazeta Selková uvedla, že podala oficiální stížnost, v potrestání korupčníků ale moc nevěří. „Pravděpodobně moji stížnost postoupí stejnému orgánu, na který si stěžuji. Ten nejspíš uvede, že měli špatnou tužku nebo inkoust a že nerozumí tomu, jak se to mohlo stát,“ řekla.

Ruská oficiální místa se k věci zatím nevyjádřila.

Reklama

Výběr článků

Načítám