Hlavní obsah

Mladík v Británii urážel skupinu transsexuálek. Bez milosti ho zkopaly

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pobytu za mřížemi se vyhnou tři transsexuálky, které v roce 2018 v centru Londýna zkopaly 19letého mladíka. Ten se dostal se skupinkou do křížku poté, co jedné z obžalovaných sdělil, že pokud chce být žena, musí mít vagínu a přidal rasistické urážky. Londýnský soud nyní rozhodl o trestech.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo v červnu před dvěma lety ve stanici metra Leicester Square. Konflikt vznikl mezi trojicí transsexuálek a devatenáctiletým mladíkem arabského původu. Dvě čtyřiadvacetileté a jedna devětadvacetiletá žena reagovaly na urážky násilím a mladíka fyzicky napadly.

Mladík měl před útokem vulgárně urazit jednu z žen a dále jí sdělil, že „pokud chce být žena, pak musí mít vagínu”. Incident následně přerostl v bitku, při které tři dotyčné zkopaly mladého muže, uvedly listy The Times a Metro.

Roztrhnout se je pokusila matka čtyř dětí Hannah Bryanová (24), která se ale nakonec do bitky přidala a rovněž měla do ležícího muže, který byl později převezen do nemocnice, kopat. Mladík, jenž byl před soudem označen jako Al Shaheeb, později odmítal spolupracovat s policií.

Londýnský soud nakonec trojici, která se k násilnému činu přiznala, nepotrestal odnětím svobody. Třem z násilnic, jež byly zapojeny do konfliktu, soud nařídil zákaz nočního vycházení na půl roku. Iniciátorce násilí pak ještě povinný kurz zvládání hněvu a další z potrestaných rok veřejně prospěšných prací. Čtvrtá žena, která se před soudem objevila, dostala dvouletou podmínku.

„Nijak neospravedlňuji vaše chování, ale souhlasím s tím, že jste byly vystaveny extrémně urážlivému chování, které nebylo správné. Kdyby nebylo údajné oběti, patrně byste násilný čin nespáchaly. Rozhodně vás to však neomlouvá, zašly jste příliš daleko,” okomentoval rozsudek soudce Nigel Seed.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám