Hlavní obsah

Migranty láká vstřícný postoj EU, kritizují maďarští analytici

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť
Aktualizováno

Počet nelegálních migrantů, kteří překročili srbsko-maďarské hranice, nadále stoupá. V pondělí to bylo 2093, v úterý 2533 a ve středu 3241 migrantů, z toho 698 dětí. Bezpečnostní analytik Tamás Lánczi v televizi M1 uvedl, že přistěhovalecká politika Evropské unie je nadále neudržitelná.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Uprchlíci přicházejí přes srbsko-maďarskou hranici Video: Reuters

 
Článek

„Je potřebné posílit ochranu hranic Evropy a pomáhat zemím, odkud většina migrantů pochází,“ řekl Lánczi. Doplnil, že prohlášení německé kancléřky o tom, že ze Sýrie, Iráku a Afghánistánu přijmou každého, situaci ještě zhoršuje.

„Vždyť v Afghánistánu je válka už 40 let a v Sýrii zuří občanská válka od roku 2011. Vlna nekontrolovatelné migrace se spustila poté, kdy Evropská unie zmírnila pravidla na přijetí uprchlíků,“ dodal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: MTI

Běženci přecházejí po kolejích do Maďarska.

„Většina migrantů pocházela ze Sýrie, Afghánistánu a Pákistánu,“ řekl mluvčí policie Szabolcs Szenti. Největší počet uprchlíků přecházel hranice v župě Csongrád u železniční tratě nedaleko obce Röszke.

Další bezpečnostní analytik László Földi pro televizi M1 uvedl, že přiliv migrantů do Evropy je součástí války, kterou začala Evropa jako spojenec Ameriky v Afghánistánu, Iráku, Libyi a podporou celého tzv. arabského jara. „Jsou ve světě síly, jejichž zájmem je oslabení Evropy,“ dodal Földi.

Foto: MTI

Běženci překonávají bariéru na srbsko-maďarské hranici.

Více imigrantů i přes Itálii

Lidé, kteří se ocitnou v Maďarsku, přicházejí většinou tzv. balkánskou cestou, tedy z Turecka přes Řecko a Makedonii. Většinou jde o uprchlíky ze Sýrie či Afghánistánu. Přes Řecko letos přišlo už 181 tisíc lidí.

Další trasa vede z Afriky, tito uprchlíci většinou končí v Itálii. Tam letos dorazilo přes 111 tisíc migrantů. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám