Hlavní obsah

Matovič stále vede, potvrzuje průzkum

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Po skandálu s opsanou diplomkou si Igor Matovič a jeho hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OLaNO) stále udržuje náskok v čele průzkumu veřejného mínění. Z výsledků šetření agentury Polis Slovakia pro televizi Joj by OLaNO volilo 21,9 procenta Slováků.

Foto: David W Cerny, Reuters

Igor Matovič, předseda hnutí OLaNO

Článek

Na druhém místě by se umístila strana Hlas-sociální demokracie expremiéra Petra Pellegriniho s výsledkem 15,5 procenta. Zajímavostí je, že strana bývalého předsedy vlády ještě není ani oficiálně zaregistrovaná na ministerstvu vnitra.

Třetí v pořadí by se umístila vládní strana Svoboda a Solidarita Richarda Sulíka s 9,2 procenta a bývalá vládní strana Směr-sociální demokracie Roberta Fica by získala pouze 8,8 procenta. Vládní stranu Jsme rodina předsedy parlamentu Borise Kollára by volilo 8,2 procenta Slováků a Lidovou stranu Naše Slovensko Mariana Kotleby přesně osm procent.

Do parlamentu by se dostalo také liberální Progresivní Slovensko (6,8 procenta) a Maďarská komunitní spolupatřičnost (5,5 procenta) zastupující maďarskou menšinu žijící na jižním Slovensku. Vládní strana Za lidi by se do parlamentu nedostala, když by ji volilo 4,6 procenta Slováků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám