Hlavní obsah

Matovič stále vede, potvrzuje průzkum

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Po skandálu s opsanou diplomkou si Igor Matovič a jeho hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OLaNO) stále udržuje náskok v čele průzkumu veřejného mínění. Z výsledků šetření agentury Polis Slovakia pro televizi Joj by OLaNO volilo 21,9 procenta Slováků.

Foto: David W Cerny, Reuters

Igor Matovič, předseda hnutí OLaNO

Článek

Na druhém místě by se umístila strana Hlas-sociální demokracie expremiéra Petra Pellegriniho s výsledkem 15,5 procenta. Zajímavostí je, že strana bývalého předsedy vlády ještě není ani oficiálně zaregistrovaná na ministerstvu vnitra.

Třetí v pořadí by se umístila vládní strana Svoboda a Solidarita Richarda Sulíka s 9,2 procenta a bývalá vládní strana Směr-sociální demokracie Roberta Fica by získala pouze 8,8 procenta. Vládní stranu Jsme rodina předsedy parlamentu Borise Kollára by volilo 8,2 procenta Slováků a Lidovou stranu Naše Slovensko Mariana Kotleby přesně osm procent.

Do parlamentu by se dostalo také liberální Progresivní Slovensko (6,8 procenta) a Maďarská komunitní spolupatřičnost (5,5 procenta) zastupující maďarskou menšinu žijící na jižním Slovensku. Vládní strana Za lidi by se do parlamentu nedostala, když by ji volilo 4,6 procenta Slováků.

Související témata:

Výběr článků

Načítám