Hlavní obsah

Malé sourozence v Německu zavraždil zřejmě vlastní otec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hanau

Německá policie v pátrání po pachateli dvojnásobné vraždy dvou dětí v hesenském městě Hanau pokročila. Na základě mezinárodního zatykače byl na předměstí Paříže zadržen jejich otec. Vyšetřovatelé ho podezírají, že vrahem obou svých dětí je právě on.

Foto: Profimedia.cz

Dům v hesenském městě Hanau, v jehož devátém patře se stala vražda dvou dětí.

Článek

„Státní zastupitelství v Hanau předpokládá, že během několika týdnů bude převezen do Německa,“ uvedla v pondělí státní zástupkyně Lisa Pohlmannová.

Minulou středu nalezl náhodný kolemjdoucí na prostranství před několikapatrovým domem těžce zraněného jedenáctiletého chlapce. Navzdory veškeré lékařské péči zanedlouho v nemocnici zemřel. Vyšetřovatelé zjistili, že podlehl zraněním po pádu z devátého patra. Vzápětí byla na balkoně nalezena jeho sedmiletá sestra s proříznutým hrdlem.

Německem otřásl případ mrtvých sourozenců

Evropa

Rozběhlo se pátrání po vrahovi a police začala okamžitě podezírat otce obou dětí sedmačtyřicetiletého Inda, napsal server týdeníku Focus. Přispěly k tomu nejen výpovědi sousedů a známých, ale i záznamy u úřadu péče o mládež v Hanau. Ten problémy v rodině registroval už několik měsíců před zločinem, napsal Focus.

Z výpovědi sousedů vyplývá, že děti se svého otce velmi bály. „Nikdy jsem neviděla děti, které by se tak strašně bály svého otce,“ řekla vyšetřovatelům známá matky obou zavražděných. To ostatně potvrdili i další sousedé. „Obě děti byly milé a přátelské. S malou jsem si hrála na schovávanou,“ popsala sousedka Nina. Tvrdí, že slyšela policisty, jak hovoří o zločinu. „Říkali, že se děti chystaly jít do školy a pokoušely se utéct, když uviděly otce,“ řekla žena deníku Bild. Další lidé se ptají, proč úřady nezasáhly a děti a jejich matku neochránily.

Muž je momentálně ve Francii ve vazbě a s vyšetřovateli nespolupracuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám