Hlavní obsah

Macron zuří kvůli fotografiím, na nichž je v plavkách a na vodním skútru

– Paříž

Francouzský prezident Emmanuel Macron podal trestní oznámení na fotografa, který jej vyfotil v plavkách a na vodním skútru. Podle Macrona se jedná o narušení soukromí. Prokuratura v této věci zahájila vyšetřování, informovala v pondělí agentura AFP.

Foto: Pool, Reuters

Francouzský prezident Emmanuel Macron

Článek

Snímky pořídil fotograf Thibaut Daliphard pro bulvární časopis Voici v roce 2020, když byl Macron na dovolené na Azurovém pobřeží. Na jednom je nyní 43letý prezident v plavkách v přítomnosti své ženy Brigitte, na druhém se projíždí na vodním skútru.

Fotografie s vodním skútrem byla použita na současné výstavě o francouzských prezidentech v jedné z pařížských galerií. Podle Dalipharda kontaktoval Elysejský palác galerii a požádal, aby byla fotografie "okamžitě odstraněna".

Uražený Macron nebere australskému premiérovi telefon

Evropa

"Fotka na vodním skútru ukazuje mladého, dynamického prezidenta téměř ve stylu Kennedyho, takže nevidím nic, co by na snímku mělo být negativního," řekl AFP fotograf s odkazem na amerického exprezidenta Johna F. Kennedyho.

Aby se Macron vyhnul nahlížení do svého soukromí, nechal ve vládní rezidenci ve Fort Brégançonu na Azurovém pobřeží postavit vnitřní bazén. Sám však připustil, že se raději koupe v moři.

Reklama

Výběr článků

Načítám