Hlavní obsah

Princ William se o plánech Harryho a Meghan dozvěděl z televize

Londýn

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu Harry a Meghan nezpůsobili svým rozhodnutím přestat plnit role v královské rodině velké nadšení. Její členové podle BBC mluví o zklamání a „zranění”. Dvojice ve středu oznámila, že hodlá pracovat, aby byla finančně nezávislá. Čas také bude trávit kromě Británie i na severoamerickém kontinentu. Britská média dokonce mluví o tom, že královna Alžběta II. zuří, server Daily Mail uvedl, že princ William se o plánech bratra dozvěděl z televize.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Princ Harry a vévodkyně MeghanVideo: Reuters

 
Článek

"Chápeme jejich touhu po odlišném přístupu, ale toto jsou komplikované záležitosti a jednání o nich zabere určitý čas," stojí v prohlášení vydaném ve jménu královny Alžběty II.

„Princ Harry a Meghan královnu ani zbytek rodiny o svém středečním oznámení neinformovali,” uvedl dopisovatel BBC Jonny Dymond, který se na královskou rodinu specializuje.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Královna Alžběta II. na snímku s princem Harrym a jeho ženou Meghan

Daily Mail uvedl, že o rozhodnutí svého syna a jeho ženy nevěděl ani jeho otec princ Charles, ani jeho bratr princ William. Ten se to údajně dozvěděl z televize.

Dvojice ve středu přitom uvedla, že rozhodnutí udělala po mnohoměsíčních úvahách a debatách.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Britský princ Harry s manželkou Meghan na návštěvě Jihoafrické republiky

"Máme v úmyslu vzdát se role 'předních' členů královské rodiny a pracovat, abychom se stali finančně nezávislými, zatímco budeme nadále plně podporovat Její Veličenstvo královnu," uvedli Harry a Meghan v prohlášení.

Harry a Meghan budou pracovat, vzdají se rolí v královské rodině

Evropa

Plán rodiny už ve středu v BBC kritizoval někdejší tiskový mluvčí královské rodiny Dickie Arbiter. Nelíbí se mu hlavně plán neustále cestovat mezi Británií a Amerikou. „Je to logistická noční můra, jak se bude řešit jejich bezpečnost?” ptal se. V Británii podle něj členy rodiny chrání Scotland Yard. „Budou to teď dělat Kanaďani? A kdo to bude platit?”

Další kritici upozorňují na to, že země financovala velmi nákladnou rekonstrukci sídla Frogmore Cottage, která stála 2,4 milionu liber, a dvojice nyní mluví o tom, že bude částečně žít v Severní Americe. Pár uvedl, že sídlo bude dál udržovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám