Hlavní obsah

Koronavirem se v Německu nakazilo dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov

Z Německa přišla zpráva o první nákaze novým koronavirem u dítěte. V Bavorsku se infikoval potomek jednoho z nakažených zaměstnanců firmy Webasto, kam chorobu zavlekla kolegyně z Číny. V pátek o tom informoval list Süddeutsche Zeitung.

Článek

Celkem je už v Bavorsku šest lidí, u nichž testy potvrdily nákazu koronavirem.

Ve firmě Webasto byla minulý týden na školení Číňanka, která si však příznaků nemoci všimla až cestou zpět do vlasti, uvádí agentura DPA.

Němec se koronavirem nakazil během školení od čínské kolegyně

Koronavirus

Kromě Německa jsou v Evropě nemocní po nákaze koronavirem rovněž ve Francii, Itálii, Finsku a nově také v Británii. První dva případy v pátek oznámilo Rusko.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Ve světě už je laboratorně potvrzeno 9 776 případů nákazy virem 2019-nCov. Nejméně 213 lidí už nákaze podlehlo, 187 pacientů se naopak z nemoci již zotavilo.

Obavy expertů

Choroba, která se do světa od konce minulého roku šíří z okolí čínského města  Wu-chan, vyvolává obavy proto, že na ní není účinný lék, neexistuje proti ní účinná vakcína a hrozí, že může vir dále mutovat. To by mohlo usnadnit jeho šíření mezi lidmi a zvýšit virulentnost patogenu.

USA vyhlásily kvůli koronaviru stav zdravotní nouze

Svět

Podchycení epidemie komplikuje dlouhá inkubační doba, která dosahuje až 14 dní a fakt, že se první příznaky kryjí s běžným nachlazením či chřipkou. Nakažení jsou kromě toho infekční dřív, než se u nich objeví první příznaky.

Tělo mrtvého muže v roušce leželo na ulici Wu-chanu hodiny

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám