Hlavní obsah

Klidně mu to vysvětlíme, reagoval Peskov na kritiku Depardieua

Moskva

Francouzský herec s ruským občanstvím Gérard Depardieu současnému dění na Ukrajině a historickým souvislostem, které mu předcházely, nerozumí. V Kremlu mu to ale rádi vysvětlíme, reagoval na Depardieuovu kritiku ruské invaze na Ukrajinu mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Foto: Profimedia.cz

Gerard Depardieu

Článek

„Nerozumí tomu, co se stalo na Ukrajině v roce 2014, o čem jsou dohody z Minsku, co se děje v Luhansku a Doněcku, a těžko ví o ostřelování civilistů a nacionalistických okolnostech. Když o to bude stát, jsme připraveni mu tohle všechno vysvětlit,“ řekl Peskov novinářům.

Depardieu ve čtvrtek podle agentury AFP označil rozhodnutí šéfa Kremlu poslat armádu do sousední země za „nepřijatelný a šílený exces“, za který ale obyčejní obyvatelé Ruska nenesou žádnou odpovědnost. Oznámil také, že celý výtěžek ze tří svých nadcházejících koncertů věnuje na pomoc Ukrajině.

Známý obdivovatel Putina Gérard Depardieu odsoudil invazi na Ukrajinu

Válka na Ukrajině

Francouzský herec patří mezi řadu západních celebrit, které se v posledních letech zařadily mezi fanoušky ruského prezidenta. V roce 2013 přijal ruské občanství a spolu s ním získal i možnost platit podstatně nižší daně.

Rusko v otevřeném dopise nazval „velkou demokracií“ a na filmovém festivalu v Litvě v roce 2014, už po anexi Krymu, Ukrajinu označil za část Ruska. Ukrajina ho pak zařadila na seznam kulturních osobností, které ohrožují bezpečnost země.

Reklama

Výběr článků

Načítám