Hlavní obsah

Kam zmizel Šojgu? Po ruském ministru obrany se v posledních 12 dnech slehla zem

– Moskva

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu se na veřejnosti naposledy objevil 11. března, všímá si ruský investigativní novinář Dmitrij Trešanin z Mediazone a jeho kolegové ze serveru Agency. Šojgu je přitom jinak v médiích velmi aktivní, výrazně také posílil personální obsazení tiskového oddělení ministerstva obrany, píše ukrajinská agentura Unian.

BEZ KOMENTÁŘE: Ruský ministr obrany Šojgu se 11. března účastnil bezpečnostní videokonference s PutinemVideo: AP

 
Článek

Až do 11. března se Šojgu objevoval ve zprávách téměř každý den. Posledních 12 dnů jako by se po něm země slehla. Kuloární informace s odvoláním na okolí politika hovoří o tom, že má ruský ministr obrany problémy se srdcem.

Naposledy se Šojgu objevil na veřejnosti 11. března, když předával státní vyznamenání některým účastníkům ruské invaze na Ukrajinu.

Věděli to jen Putin, Šojgu a Gerasimov

Válka na Ukrajině

O týden později, přesně 18. března, byl zmíněn ve zprávě, kde se uvádí, že prezident Vladimir Putin jednal se stálými členy bezpečnostní rady „o průběhu speciální operace na Ukrajině“. Podle zprávy byl Šojgu jednání přítomen, ale videa ani fotografie nebyly zveřejněny.

Ve stejný den televizní Pervyj kanal odvysílal zprávu o tom, že ministr předával ocenění. Stanice uvedla, že událost se stala ten den, odvysílala ale záběry z 11. března.

Naštvaný Putin už prý kvůli zpackané invazi vyhodil osm generálů, tvrdí Kyjev

Válka na Ukrajině

Nejnovější zprávy týkající se Šojgua na webu ministerstva obrany pocházejí také z 11. března.

Ministr obrany není jediný, kdo náhle „zmizel”. Po 11. březnu jako by se do země propadl také náčelník ruského generálního štábu Valerij Gerasimov.

Sergej Šojgu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám