Hlavní obsah

Jedním z londýnských hrdinů je i vrah postižené mladé ženy, kterého právě propustili

Ve skupině lidí, která se v pátek pokusila zneškodnit útočníka s nožem na London Bridge a pomáhala raněným, je i odsouzený vrah 21leté ženy, kterého právě v den útoku propustili z vězení. Informovala o tom britská média.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kolemjdoucí nese nůž, který útočníkovi z London Bridge vytrhlVideo: AP

 
Článek

Dvaačtyřicetiletý John Ford byl v roce 2004 odsouzen na doživotí za vraždu 21leté mentálně postižené Amandy Championové. Poté, co si odseděl povinných 15 let, byl v pátek propuštěn. Podle Daily Mailu na mostě v Londýně při útoku zachránil život pobodané ženě, když byl ve skupině, kterou britská média svorně označují za hrdiny.

Londýn má nové hrdiny. Jeden muž riskoval a sebral teroristovi nůž

Evropa

„Není žádný hrdina. Je to vrah, kterého zrovna propustili, a my jsme o tom jako rodina nevěděli,“ řekla novinářům teta zavražděné mladé ženy Angela Coxová s tím, že v pátek je o propuštění informovala policie z Kentu. V tamní věznici s volnějším režimem si Ford odpykával poslední dny trestu.

Na London Bridge útočil bývalý vězeň odsouzený za terorismus

Evropa

„Zabil postiženou dívku. V žádném případě to není hrdina. Policistka, která mi telefonovala, mi řekla, že (Ford) byl v televizi. Jsem naštvaná. Propustili ho, aniž by nám o tom řekli. Byl to šok. Zeptala se, jestli jsem slyšela o incidentu v Londýně. Že prý si mám pustit televizi a uvidím Jamese Forda,“ citoval ženu Daily Mail.

Záznam: Záběry z okolí místa činu v LondýněVideo: Reuters/AP

V případu vraždy Amandy Championové, kterou její vrah podřezal a oběsil na nevyužívaném pozemku poblíž jejího bydliště v Kentu, neměla policie zpočátku žádnou stopu, dokud se neozval pracovník charity s tím, že jim Ford telefonoval a sdělil jim, že dívku zabil a pomýšlí na sebevraždu. Pracovník charity Forda udal na policii a kvůli porušení pravidel organizace, která přísně dbá na důvěryhodnost a tají identitu volajících, přišel o místo. Ford nikdy neprozradil motiv svého činu.

Foto: West Midlands Police, ČTK/AP

Policejní fotografie Usmana Khana

Teroristický útok na London Bridge má dvě oběti. Mrtvý je i útočník s nožem

Evropa

Iniciativu kolemjdoucích, kteří se podíleli na dopadení útočníka na London Bridge a pomohli zraněným, ocenil vedle starosty metropole Sadiqa Khana i premiér Boris Johnson. Útočník, identifikovaný jako Usman Khan, v pátek odpoledne na mostě dvěma noži podbodal pět lidí, z nichž dva zemřeli. Jednalo se o muže a ženu. Policie Khana zastřelila.

Reklama

Výběr článků

Načítám