Hlavní obsah

Ideální pro bombardování Sýrie, hlásila ruská státní televize v předpovědi počasí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Počasí nám přeje, nic nebrání tomu, abychom dál úspěšně ničili pozemní cíle v Sýrii. Takovým sdělením zahájila hlasatelka ruské státní televize Rossija 24 vysílání „předpovědi letového počasí“.

Moderátorka ruských zpráv informovala o počasí v Sýrii

 
Článek

„Ruské vzdušné síly pokračují v bojové operaci v Sýrii. Podle odborníků byla vzhledem k povětrnostním podmínkám skvěle načasována,“ hlásí moderátorka v úvodu relace.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zmíněnou operací jsou myšleny nálety ruských letounů na pozice ozbrojenců bojujících proti jednotkám syrského prezidenta Bašára Asada.

Moskva se k nim uchýlila minulý týden a od té doby už zničila desítky cílů.

Načasování syrské letecké kampaně není podle Rossija 24 náhodné.

„Říjen je v Sýrii příznivý měsíc pro létání; průměrná rychlost větru dosahuje 2,4 metru za vteřinu a prší v průměru jednou za deset dní. Oblačných dní je v průměru třináct, což by ale nemělo být překážkou, protože se mraky vznáší ve výšce čtyři až šest kilometrů a nebudou mít tedy vliv na zbraňové zaměřovací systémy,“ vysvětlila dále moderátorka divákům.

Počasí bude ruským pilotům přát i v následujících dnech a týdnech, slibuje ještě hlasatelka v závěru relace. „Po lijácích z minulého týdne bude po zbytek měsíce převážně jasno – ideální počasí pro vojenské operační lety.“

Nad Tureckem letěli kvůli špatnému počasí

Pikantní je na celé věci to, že to bylo právě počasí, přesněji jeho nepřízeň, čím Moskva Turecku a Severoatlantické alianci vysvětila sobotní narušení tureckého vzdušného prostoru. [celá zpráva]

Rusové průlet přiznali, prohlásili však, že šlo o „navigační chybu, která trvala jen několik vteřin“ a byla způsobena špatnými povětrnostními podmínkami.

Reklama

Výběr článků

Načítám