Hlavní obsah

Honec na lovu na Slovensku zastřelil kolegu

Právo, ivi
Bratislava

Při sobotním lovu bažantů u obce Beša v okresu Levice zasáhl honec kolegu brokovnicí do ramene. Jak v neděli informovala televize Markíza, 62letý Ján z Nitry zemřel navzdory rychlé lékařské pomoci.

Foto: TV Markíza

Honec na lovu zastřelil svého kolegu

Článek

„Na místo vyrazila posádka rychlé lékařské pomoci, která se muže pokusila oživit. Bohužel, navzdory jejich maximálnímu úsilí se to nepodařilo a lékař musel konstatovat smrt,“ uvedla mluvčí záchranářů Alena Krčová.

Jána zasáhl 60letý Ľudovít z obce Nitrianske Hrnčiarovce, který byl na lovu rovněž jako honec. Záchranáři ho z místa tragédie odvezli do nemocnice. Podle televize Markíza je hospitalizován na psychiatrii.

Jak se dostal ke zbrani?

Slovenská policie vyšetřuje, jak se Ľudovít dostal ke zbrani, kterou vůbec neměl držet v rukou. „Vyšetřovatel policejního sboru zahájil trestní řízení ve věci trestného činu usmrcení, nedovoleného ozbrojování a obchodování se zbraněmi,“ uvedla nitranská policejní mluvčí Renáta Čuháková.

Jeden z myslivců televizi Markíza potvrdil, že Ján ani Ľudovít nebyli myslivci. „Přišli jako honci, ani jeden z nich neměl zbrojní průkaz. Nyní se vyšetřuje, jak se dostali ke zbrani,“ dodal myslivec. Televize se pokusila v této souvislosti kontaktovat organizátora lovu, ale neúspěšně. „Poté už nefungovala ani internetová stránka bažantnice,“ konstatovala televize Markíza.

Podobné neštěstí se stalo v listopadu 2018 u obce Mojmírovce u Nitry. Tehdy přišla o život 29letá žena, která se lovu bažantů rovněž zúčastnila jako honec. Byla zasažena do zad a v nemocnici svým zraněním podlehla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám