Hlavní obsah

Hodně pil a nebyl moc inteligentní, řekl o atentátníkovi z Nice právník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Mohamed Lahouaiej Bouhlel, který za volantem kamiónu minulý týden ve francouzské Nice zavraždil 84 lidí, inteligencí zrovna neoplýval. Řekl to jeho bývalý právník Corentin Delobel, který Bouhlela obhajoval u soudu počátkem letošního roku.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Lidé truchlí na korzu Promenade des Anglais, kde útočník zavraždil 84 lidí.

Článek

Delobel lituje, že Bouhlel souzený za napadení skončil jen s šestiměsíční podmínkou. „Řekl jsem si, že svoji práci jsem splnil. Ale kdybych ji udělal špatně, mohl být dnes ve vězení a možná by to nikdy neudělal,“ řekl obhájce televizi CNN.

Bouhlel podle něj „nebyl příliš inteligentní“. Nic ale nenaznačovalo, že by to byl muslimský radikál, ačkoliv se k útoku přihlásilo hnutí Islámský stát. Obhájce o Bouhlelovi řekl, že hodně pil, a jeho žena, s níž se rozváděl, opakovaně upozorňovala na to, že ji bije. Bouhlelovi příbuzní už dříve potvrdili, že 31letý atentátník měl psychické problémy a opakovaně se nervově zhroutil. [celá zpráva]

Jeho bratr Džabir žijící v Tunisku CNN řekl, že mu Bouhlel těsně před útokem poslal fotografii s davem lidí oslavujícím státní svátek Den pádu Bastily.

Prokuratura uvedla, že Bouhlel také komusi před útokem poslal textovou zprávu se vzkazem, aby přivezl víc zbraní.

Policie v neděli v souvislosti s útokem zadržela albánský pár a celkem tak vzala do vazby už šest lidí. Bouhlelovu ženu, s níž měl útočník tři děti, po výslechu propustili na svobodu.

Související téma:

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Experti u vozu, který najížděl do lidí. Nalezlo se v něm množství granátů a zbraní.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám