Hlavní obsah

Depresí si u druhého pilota nikdo nevšiml, jako terorista veden nebyl

Sedmadvacetiletý druhý pilot Andreas Lubitz, který v úterý zřejmě zamířil s Airbusem A320 se 144 cestujícími k zemi, pracoval pro Germanwings od září 2013. Vždy snil o létání. V jeho minulosti se zatím nenašlo nic, co by vysvětlovalo případný motiv.

Byl to příjemný mladý muž, popsali kopilota Lubitze lidé z leteckého klubuVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Andreas Günther Lubitz z Montabauru toužil od dětství létat. Už jako adolescent se stal členem plachtařského klubu LSC v Porýní-Vestfálsku. „Andreas se stal členem klubu jako mladý, aby si splnil sen o létání,“ uvedl aeroklub podle listu Wall Street Journal.

Výcvik na pilota dopravního letadla prodělal ve výcvikovém středisku Lufthansy v Brémách. Hned po jeho ukončení nastoupil v září 2013 ke Germanwings, kde nalétal 630 hodin.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie u domu kopilota Andrease Lubitze v německém MontabauruVideo: Reuters

„Byl šťastný, že měl práci u Germanwings a vykonával ji dobře,“ řekl člen plachtařského klubu Peter Rücker, který sledoval, jak se učil létat. Podle něj byl spíš tišší, ale přátelský.

Foto: Reuters

Facebooková stránka Andrease Lubitze před vypnutím

Podle starostky Gabriele Wielandové žil ve městě v domě svých rodičů, i když měl také byt v Düsseldorfu, uvedl španělský list El País.

Nikdo z kolegů si na něm nevšiml projevů deprese. Nebyl ani zařazen na seznamu lidí spojovaných s terorismem.

Není zatím jasné, zda ještě před prací u Germanwings se živil jako profesionální pilot.

Jeho profil na Facebooku byl smazán.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám