Hlavní obsah

Decathlon v Rusku zavírá krám

Paříž
Aktualizováno

Francouzský obchodní řetězec Decathlon, který je největším prodejcem sportovního vybavení na světě, po silné kritice a výzvám k bojkotu přece jen přerušuje svou činnost v Rusku. V úterý to oznámil v tiskové zprávě s tím, že mu obchodování v Rusku znemožňují mezinárodní sankce uvalené na zemi Západem kvůli invazi na Ukrajinu.

Foto: Association familiale Mulliez

Logo Decathlonu.

Článek

„Podmínky pro zásobování už nejsou kvůli mezinárodním sankcím dostatečné pro to, abychom pokračovali v našich aktivitách v Rusku,“ cituje francouzský server BFM z tiskové zprávy společnosti Decathlon.

Anonymous sestřelili Decathlon, útoky pokračují i na další ruské cíle

Bezpečnost

Řada velkých francouzských firem se odmítá přizpůsobit tlaku západních politiků, společnosti a médií, aby kvůli probíhající invazi po vzoru dalších firem a korporací opustily ruský trh. Argumentují tím, že nechtějí připravit své zaměstnance o práci.

Francouzská vláda na podnikatelský sektor netlačí. „Soukromé společnosti svobodně rozhodují o svém stanovisku vůči válce,“ vyjádřil se začátkem března francouzský ministr financí Bruno Le Maire.

Francouzské firmy nechtějí odejít z Ruska kvůli tomu, aby nepřipravily lidi o práci

Válka na Ukrajině

Některé francouzské firmy už se však z Ruska stáhly. Po zaváhání například i automobilka Renault nebo energetický gigant Total.

Decathlon patří do holdingové skupiny AFM. Megakoncern původně rodinné firmy z Lille dnes vlastní desítky velkých i malých značek. Těží zejména ze svých třech vlajkových lodí – Auchan, Leroy Merlin a Decathlon. Značek, které úspěšně obchodují i na ruském trhu. Aktivity na něm zatím utlumil jen Decathlon.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám