Hlavní obsah

Co jsem to udělal. Brit chtěl zabránit vraždě, autem ale zabil útočníka i oběť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

V zoufalé situaci se chtěl zachovat jako hrdina. Šestadvacetiletý řidič byl v západní části Londýna svědkem útoku nožem, při kterém 41letý muž několikrát bodl 43letou ženu. Řidič se rozhodl jednat a svým vozem do muže najet. Srazil ale také ženu, útočník i ona na místě zemřeli. Řidiče nyní policie zadržela pro podezření z vraždy.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo v Chippenham Road před budovou školy

Článek

Incident se odehrál v pondělí ráno na rušné ulici před školou v Maida Vale a přihlíželo mu několik svědků. Podle nich 41letý útočník ženu bodl nejméně desetkrát. Někteří se ho pokoušeli neúspěšně zastavit, dokud kolem nich neprojížděl 26letý řidič se svým Renaultem Clio.

Ten se snažil situaci zachránit tím, že do útočníka najel autem. Srazil ale bohužel i ženu, ani jeden z nich nepřežil. „Vystoupil a hned mi říkal: ‚Co jsem to udělal?‘ Odpověděl jsem mu, že udělal, co musel,“ líčil Daily Mailu jeden ze svědků, který si nepřál být jmenován.

Policisté v Londýně zatkli za ubodání muže 13letého chlapce

Evropa

Svědkem krvavé lázně byl také Raad Jiyad, který zrovna vedl své dvě děti do školy. „Dorazili jsme ke škole, když jsem slyšel zoufalý křik o pomoc. Viděl jsem ženu a muže, který na ní seděl s kuchyňským nožem v ruce,“ popisoval.

Foto: Profimedia.cz

Policisté řidiče na místě zatkli

Jiyad se s několika dalšími kolemjdoucími pokoušel muže rozhodit či jakkoli rozptýlit, aby získal ženě čas. „Chtěli jsme ji zachránit, ale nikdo se k tomu muži nechtěl kvůli noži přiblížit. Pak se najednou objevilo auto a přejelo ho. Všechno se odehrálo strašně rychle a ten muž byl najednou pod autem,“ pokračoval Jiyad.

Auto ale srazilo také ženu, kterou pak svědci zpod kol vyprostili. Při bodných zraněních ale ztratila spoustu krve a zachránit ji nedokázali ani kolemjdoucí a ani přivolaní záchranáři.

V Anglii ubodali 12letou holčičku

Zahraniční

Jiyad a jeho žena, která incidentu také přihlížela, označili řidiče auta za hrdinu. „Neřídil rychle, ale toho útočníka nešlo nijak zastavit. On jediný tuto možnost měl,“ uvedli.

Policisté dorazili na místo činu o několik minut později. Řidiče auta na místě nejprve vyslýchali a později zadrželi. „Prosíme svědky, aby se na nás obrátili. Snažíme se přesně pochopit okolnosti incidentu a každá informace může být přínosná,“ uvedl šéfinspektor Jim Eastwood, který potvrdil, že zatím policisté zadrželi jednoho muže.

Reklama

Výběr článků

Načítám