Hlavní obsah

Chorvatská policie našla tělo pohřešované desetileté dívky

– Záhřeb

Chorvatská policie v sobotu oznámila, že našla tělo desetileté turecké dívky, která se utopila, když se její rodina pokoušela překročit rozvodněnou řeku na hranici se Slovinskem. Uvedla to agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tělo našli potápěči asi 400 metrů po proudu řeky Dragonja od místa, kde podle dívčiny matky její dcera ve čtvrtek večer zmizela poté, co ji strhl proud. Matku našli policisté v řece, kde se promrzlá a šokovaná držela kmene stromu. Její dvě další děti už byly na slovinské straně.

Žena byla hospitalizována v nemocnici v chorvatské Pule a po pohřešované dívce začalo pátrání, do kterého se zapojili nejen policisté, hasiči a potápěči, ale i bezpilotní letouny. Média doufala, že dívku najdou živou, uvedla agentura APA. Sedmačtyřicetiletá matka mezitím opustila nemocnici a požádala v Chorvatsku o azyl, dodala.

Chorvatsko i Slovinsko jsou členskými zeměmi Evropské unie. Tisíce migrantů a běženců, doufajících v lepší život na západě Evropy, uvízly na Balkánu. Lidé pokoušející se překročit hranice mimo oficiální přechody se potýkají s přírodními živly i chamtivostí převaděčů.

Evropská unie přijme 40 tisíc Afghánců

Evropa

Reklama

Související témata:

Související články

Evropa čelí vlně prchajících Kurdů

Většina migrantů na polsko-běloruském pomezí jsou Kurdové. Týká se to také většiny lidí, kteří ve středu zahynuli při plavbě přes kanál La Manche - šlo o Kurdy...

Výběr článků

Načítám