Hlavní obsah

Česko nabídlo pomoc povodněmi zasaženému Německu

Praha

Česko nabídlo prostřednictvím hasičů pomoc Německu postiženému povodněmi, země ale zatím situaci zvládá vlastními silami a prostředky. Na Twitteru to ve čtvrtek uvedl vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Letecké záběry z povodní v NěmeckuVideo: AP

 
Článek

Nabídka pomoci podle něj trvá i do budoucnosti. Lítost nad událostmi vyjádřil ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD) a také nabídl pomoc.

„Sledujeme s lítostí velké záplavy v Porýní-Falci a Severním Porýní-Vestfálsku s vysokým počtem obětí, nezvěstných a zničených domů a jsme připraveni našim německým sousedům pomoci!” uvedl na Twitteru šéf české diplomacie.

Kvůli vytrvalému dešti a záplavám za posledních 48 hodin na západě Německa zemřelo nejméně 43 lidí. Nejvíce obětí bouře způsobily v noci na čtvrtek ve spolkových zemí Porýní-Falc a Severní Porýní-Vestfálsko.

Počet obětí bouří v Německu prudce roste. Mrtvých jsou desítky

Evropa

Další desítky lidí se stále pohřešují, informovala s odvoláním na policii německá tisková agentura DPA. Záchranné akce v obou spolkových zemích pokračují, některé oblasti zaznamenaly výpadky telekomunikačních sítí.

Rodinám obětí záplav ve čtvrtek vyjádřil prostřednictvím kondolence zaslané německému protějšku Franku-Walteru Steinmeierovi soustrast prezident Miloš Zeman.

Reklama

Výběr článků

Načítám