Hlavní obsah

Černý pasažér umrzl u podvozku letadla na trase z Istanbulu do Londýna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britští policisté vyšetřují smrt pravděpodobně černého pasažéra, jehož tělo bylo nalezeno ve čtvrtek u podvozku letadla, které přiletělo z Istanbulu na londýnské letiště Heathrow. Muž nejspíš při teplotách minus 60 stupňů Celsia během čtyřhodinového letu umrzl, uvedl v pátek britský deník The London Evening Standard.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle britských úřadů jde o zhruba třicetiletého muže turecké národnosti. Bezvládné tělo objevil u podvozku po přistání jeden ze zaměstnanců letiště. Londýn je nyní v kontaktu se svými kolegy v Istanbulu a společně zjišťují, jak se černý pasažér mohl na palubu stroje společnosti British Airways dostat.

Vyšetřovatelé se zároveň snaží zjistit identitu muže a nalézt jeho příbuzné. Přesnou příčinu smrti má určit pitva.

Jde již o druhý podobný incident na letišti Heathrow za poslední rok. Loni v září se pokusil dostat z Nigérie do Evropy za lepším životem šestadvacetiletý José Matada. Údajně byl ještě naživu, když letadlo v Londýně přistávalo, nicméně při vytahování podvozku ze stroje vypadl a dopadl na ulici ve čtvrti Mortlake nedaleko letiště. Byl na místě mrtev.

Reklama

Výběr článků

Načítám