Hlavní obsah

Britský soud poslal do vězení jednovaječná trojčata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britský soud poslal v pátek do vězení jednovaječná trojčata, která se snažila využít nejen své identické podoby ale i toho, že mají téměř shodnou DNA, aby se vyhnula potrestání za spáchání trestného činu. Vyšetřovatelé si skutečně zpočátku nebyli jisti, který ze tří bratrů obstaral „mimořádně nebezpečnému zločinci“ zbraně, nakonec ale zjistili, že se do akce zapojili všichni, informovala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ralston, Ricky a Reiss Gabrielovi

Článek

Soud poslal Ralstona a Rickyho Gabrielovy na 14 let a třetího z jednovaječných trojčat Reisse Gabriela na 18 let do vězení. Osmadvacetileté bratry shledal soud vinnými z nezákonného držení zbraní s úmyslem ohrozit cizí život. U Reisse policie při prohlídce navíc našla i drogy.

Policisté si zprvu nebyli jisti, který ze tří bratrů se pokusil samopal a nabitou pistoli poslat 32letému Aronovi Thomasovi, kterého soud označil za „mimořádně nebezpečného zločince“. Co přesně tento muž spáchal, agentura neuvedla.

Vzhledem k tomu, že jednovaječná trojčata mají téměř shodnou genetickou informaci, nebylo možné s určitostí přiřadit DNA ze zbraně ani jednomu z bratrů.

Další rozsáhlé vyšetřování, při kterém policisté vyhodnotili mimo jiné telefonní hovory či záznamy z bezpečnostních kamer, nicméně ukázalo, že se na trestném činu podíleli všichni tři.

Reklama

Výběr článků

Načítám