Hlavní obsah

Boje na východě Ukrajiny v příštích dnech zesílí, tvrdí Londýn

Kyjev

Boje na východní Ukrajině během následujících dvou až tří týdnů zesílí, protože Rusko tam bude soustřeďovat své síly, píše server Kyiv Independent s odkazem na britské zpravodajské služby. Ruské útoky se nadále soustředí na ukrajinské pozice poblíž Doněcku a Luhansku, na okolí měst Cherson, Mykolajiv a Kramatorsk.

Foto: Felipe Dana, ČTK/AP

Dům v Charkově zničený ostřelováním

Článek

Ruské síly se podle britských zpravodajců nadále stahují z Běloruska, aby se přemístily na podporu operací na východní Ukrajině.

Velení ukrajinské armády v úterý potvrdilo, že se ruská armáda snaží dokončit přeskupení a přesun jednotek do Bělgorodské a Voroněžské oblasti a také přesun vzdušných sil na letiště v bezprostřední blízkosti východních hranic Ukrajiny.

Zelenskyj: Rusko na východě Ukrajiny shromažďuje tisíce vojáků k další ofenzivě

Válka na Ukrajině

Ukrajinci přiznali, že ruské jednotky částečně zablokovaly Charkov, zvýšily protivzdušnou obranu u Melitopolu a Ilovajska, snaží se ovládnout město Popasna a dosáhly administrativních hranic Doněcké a Chersonské oblasti.

V noci na úterý pokračovalo ostřelování Luhanské oblasti, uvedl Serhij Hajdaj, gubernátor Luhanské oblasti.

„Rusové zahájili palbu na Severodoněck, Lysyčansk, Kreminnu, Novodružesk, Rubižne. Poškodili 17 objektů, z nichž je 12 domů a čtyři nebytové budovy,“ řekl gubernátor.

Rakouský kancléř v Moskvě nepochodil. Rusové přímá jednání odmítají a chystají úder

Válka na Ukrajině

Velení ukrajinské armády tvrdí, že byly zaznamenány případy, kdy byli ruští vojáci v civilu a účastnili se bojů.

Reklama

Výběr článků

Načítám