Hlavní obsah

Berlusconi odpustil útočníkovi, který jej zranil ve tváři

– Řím

Italský premiér Silvio Berlusconi se před vánočními svátky rozhodl odpustit muži, který ho před deseti dny zranil v obličeji po mítinku na milánském náměstí. Řekl to v úterý při telefonátu ze své vily v Arcore u Milána, odkud volal na vánoční oslavu své strany PDL. Napsala to agentura ANSA.

Článek

Podle ní útočníkův otec uvedl, že je předsedovi italského kabinetu za jeho slova vděčný. Berlusconi v neděli před deseti dny v Miláně po odpoledním mítinku své strany utržil ránu do obličeje suvenýrem v podobě milánské katedrály.

Hodil ho po něm dvaačtyřicetiletý Massimo Tartaglia, kterého zadržela policie. Premiér strávil čtyři dny v nemocnici. Má pohmožděný obličej, poraněné rty, poškozené dva zuby a nalomený nos. [celá zpráva]

Dvaačtyřicetiletý Tartaglia trpí psychickými potížemi. Po svém činu se nechal slyšet, že Berlusconiho nenávidí.

"Vy víte, že nedokážu mít v sobě zášť," řekl šéf italského kabinetu. Současně ale míní, že Tartagliův čin nelze podceňovat. Soud by podle něj měl vzít v potaz to, že narušený muž zaútočil na premiéra, tedy na představitele důležité instituce. Soudci by tak prý měli vyslat signál, že podobné činy nejsou přípustné. Agresivní incident je výsledkem "atmosféry nenávisti", zopakoval Berlusconi. [celá zpráva]

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Italský premiér Silvio Berlusconi odjíždí z nemocnice.

Na slova o odpuštění zareagoval Tartagliův otec. "Jsem díky tomuto gestu šťastný a mám radost za svého syna," řekl Alessandro Tartaglia. Podle něj by to mohla být "možnost vykoupení".

Premiérova slova by mohla pro útočníka podle jeho právničky Daniely Insalacové znamenat "úlevu". Je přesvědčena o tom, že by Berlusconiho rozhodnutí pro jejího klienta "mohlo být užitečné" a mohlo by přispět s pomocí psychiatrů ke znovuposouzení tohoto "závažného spáchaného činu".

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám