Hlavní obsah

Bělorusko dál posiluje jednotky u hranic s Ukrajinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Bělorusko pokračuje v posilování svých jednotek u hranic s Ukrajinou a zesiluje tam své rozvědné aktivity, varoval v pondělí ukrajinský generální štáb, který s podobným varováním přišel už v neděli.

Foto: Reuters

Ruská vojenská technika

Článek

V pohraničních okresech běloruské Gomelské oblasti běloruské ozbrojené síly posilují své jednotky a zesilují rozvědnou činnost směrem na ukrajinskou Volyňskou a Poleskou oblast. Nadále hrozí nebezpečí vzdušných a raketových útoků vedených z území Běloruska.

Bělorusko násobí průzkum na hranici s Ukrajinou

Válka na Ukrajině

Hlavní boje probíhají podle ukrajinského generálního štábu na Donbasu, kde Rusové útočí od Doněcku s cílem dostat se na hranice mezi Doněcko a Luhanskou oblast. Odraženo bylo jedenáct pokusů o postup. Ostřelováno bylo především město Lyman a jeho okolí a nedaleké Ozerne a Dibrova. Ruské jednotky dále útočí na Severodoněck, o který se tvrdě bojuje už více než týden.[celá zpráva]

Rusové se také za podpory dělostřelectva pokusili postupovat k Bachmutu, ale odvetná ukrajinské dělostřelecké palba je donutila se stáhnout.

Agresor se také opět snaží udržet zbylé pozice jižně od Charkova u Slobožanského, aby mohl útočit směrem od Izjumu na Slovjansk. Působí tam ruské jednotky 6. vševojskové armády ze Západního vojenského okruhu posílené námořní pěchotou Baltské flotily.

Naopak v u Avdijivky a v Záporožské oblasti aktivita nepřítele polevila, uvedl ukrajinský generální štáb ve svodce. Oblast Avdijivky se však stala terčem vzdušných útoků.

Reklama

Výběr článků

Načítám