Hlavní obsah

Ukrajinci zničili Rusům další pontonový most přes Severní Doněc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Při tvrdých bojích o Severodoněck se ukrajinským dělostřelcům podařilo zničit další pontonový most, který vybudovali Rusové přes Severní Doněc. Ruské jednotky se v posledních týdnech soustředí právě na tuto oblast, odkud chtějí postoupit na jih a obsadit zbytek Luhanské oblasti.

Foto: Ukrainian Airborne Forces Comman, Reuters

Vzdušné snímky zbytků jednoho ze zničených mostů přes Severní Doněc (archivní foto)

Článek

„Příslušníci aerorozvědky Státní pohraniční služby zjistili, že si okupanti zajistili transport přes řeku. Když si přivezli pontonový most, chystali se přepravit (přes řeku) asi deset kusů obrněné techniky,“ uvedlo ministerstvo vnitra.

Aerorozvědka je součástí několika praporů sil ministerstva vnitra a používá k průzkumu především drony.

Včasné předání informace o pontonovém mostu armádním dělostřelcům zhatilo plány okupantů. Přesný výstřel zničil most i s nepřátelským tankem, který na něm v tu chvíli byl.

Rusové po drtivém výprasku znovu zkoušejí přejít Severní Doněc. Idioti, reaguje gubernátor

Válka na Ukrajině

Rusové se zbylými tanky a obrněnými transportéry se pak pokusili uniknout před palbou ukrajinské armády. Díky dronu ještě Ukrajinci zlikvidovali pár tuctů ruských vojáků a několik kusů jejich vybavení.

O akci informovala v neděli Ukrajinska pravda, dosažené výsledky nebylo možno nezávisle ověřit. List doplnil text starším záběrem na zničené pontonové mosty přes Severní Doněc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám