Hlavní obsah

Na Šumavě jsem viděla tygra. Bavoři prověřují oznámení řidičky

Policie v německé spolkové republice Bavorsko prověřuje oznámení o tygrovi na Šumavě. Šelmu podle svých slov viděla řidička v městečku Zwiesel v pondělí na silnici číslo 11, napsala agentura DPA. Policie okamžitě prověřila cirkus, který v této době ve městě hostuje, ale ten nemá tak velké zvíře a tygra nepostrádá. Naprázdno vyšlo i prověřování dalších společností a zoologické zahrady.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Policisté zatím evidují pouze jedno oznámení. Vedoucí místní policie Till Hoffmann se domnívá, že se řidička nejspíš zmýlila. „Je možné, že to mohl být velký pes, který se mohl objevit na silnici,“ řekl Hoffmann.

„Pokud by to bylo opravdu takové velké zvíře, všimli by si i další lidi. Kromě jednoho oznámení zatím ale nikdo jiný tygra neviděl,“ dodal.

Žena věří, že tygra v pondělí skutečně viděla, neboť zvíře mělo nápadné černo-oranžové pruhy a svou velikostí přesahovalo výšku kapoty jejího vozu. Určité pochybnosti přesto podle policie nyní má, neboť byla tma.

Z cirkusu utekl tygr přímo při představení pro školáky

Koktejl

Na Šumavě z šelem žijí například vlci a rysi, bavorské úřady z velkých zvířat evidují také losy, kteří ojediněle přecházejí přes hranice z Česka.

Reklama

Výběr článků

Načítám