Hlavní obsah

Ve Francii zapálili autobus s cestujícími

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Francie se obává, že by se mohl opakovat loňský podzim, kdy v ulicích každou noc hořely stovky aut. Mladíci v kapucích ve středu večer zapálili autobus na pařížském předměstí Nanterre, v němž jelo deset cestujících. Vzplál i další autobus na předměstí Bagnolet. Na dalších předměstích Paříže autobusy z bezpečnostních důvodů vůbec nevyjely.

Článek

V Nanterre zakuklenci pronikli do linkového autobusu na zastávce, rozlili v něm hořlavinu a zapálili ji. "V autobusu bylo nejméně deset cestujících, kteří měli sotva čas uniknout. Naštěstí nebyl mezi cestujícími žádný invalida, jinak by to skončilo špatně," uvedl policista v Nanterre pro agenturu AFP. Jeden z cestujících vyvázl jen díky tomu, že rozbil okno. Autobus byl zcela zničen. Policie to označila za promyšlený útok.

Další útoky na autobusy

V Bagnoletu asi deset útočníků nejprve přinutilo cestující a šoféra vystoupit a pak autobus zapálilo. Šlo už o třetí podobný případ za poslední čtyři dny.

V Essonne na jižním okraji Paříže ve středu večer padesát výrostků házelo kamením nejprve po policejním autu a později i po projíždějících soukromých vozech. Údajně se rovněž pokoušeli zaútočit na jeden autobus. Policie se domnívá, že v Essonne šlo o pokus o odvetu za zadržení dvou předpokládaných pachatelů zdejšího nedělního žhářského útoku na autobus. Jednomu ze zadržených je teprve třináct let.

Mladí přistěhovalci demonstrují

Incidenty předcházejí pátečnímu prvnímu výročí vypuknutí rozsáhlých nepokojů na předměstích Paříže, při nichž bylo zapáleno na deset tisíc aut. [celá zpráva] Ve středu stovky mladých přistěhovalců demonstrovalo před budovou parlamentu a žádaly lepší zacházení ze strany vlády, zejména odstranění diskriminace a práci. "Řada lidí nevěří tomu, co děláme. Nebezpečí násilí existuje, ale je tu i naděje," uvedl jeden z protestujících mladíků Abdel Zahiri.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám