Hlavní obsah

Slovenská vláda schválila návrh programu, stáhne vojáky z Iráku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Nová vláda premiéra Roberta Fica v pondělí schválila návrh svého programu a připraví časový rozvrh pro stažení slovenských vojáků z Iráku, kde působí asi stovka slovenských ženistů. Odchod slovenských vojáků z Iráku prosazovala před volbami Ficova strana Směr-sociální demokracie.

Článek

Fico by měl vládní program představit poslancům na úterním zasedání parlamentu; hlasování o programu se čeká ve čtvrtek. 

Na podobě materiálu se dohodli lídři vládních stran v pátek v Trenčianských Teplicích. Předpokládá se, že oproti původně zveřejněné verzi dokumentu se do vládního programu podařilo Ficovi prosadit i několik předvolebních slibů jeho strany Směr-sociální demokracie.

Fico oznámil, že vládní program počítá i s vyplacením určitých kompenzací těm lidem, kteří po krachu několika finančních společností v minulých letech přišli o úspory v celkové výši několika miliard korun. Předpokládá i zavedení milionářské daně pro lidi s nadstandardním příjmem a s obnovením darovací daně.Kabinet se v návrhu také zavázal, že dodrží plán na zavedení eura v roce 2009. Podle premiéra chce plnit kritéria pro zavedení evropské měny bez jakýchkoli podmínek.

Reklama

Výběr článků

Načítám