Hlavní obsah

Bouře v Albánii si vyžádala dva životy, Češi uvízlí v zátoce se zachránili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ohrožení života se v neděli chvíli po poledni ocitli turisté na albánském pobřeží. Prudká bouře tam rozburácela moře, vlny připravily o život dva lidi. Dohromady se pobřežní hlídce a policistům podařilo u měst Vlára, Saranda a Velipojë zachránit 24 osob, z toho devět Čechů.

Foto: Mapy.cz

Velipojë

Článek

Jednou z obětí se stal 33letý muž, kterého v zátoce Gulf of Lalzi smetly vlny z vodního skútru. Svým zraněním následně podlehl v dračské nemocnici.

Bouře smrtelně zranila i 50letou turistku na pláži města Drač. Podle doktorů byla její zranění v kombinaci se srdečními problémy neslučitelná se životem.

Za vyváznutí bez úhony vděčí devět Čechů a pět Albánců místní policii. Těm se u města Velipojë podařilo zachránit skupinku uvízlou v zátoce Rrjoll.

Kapitán dračského přístavu v neděli oznámil, že síla větru podle Beaufortovy stupnice dosáhne na číslo sedm z maximálních dvanácti. Tamní úřady zakázaly lodím vyplouvat z přístavu.

Bouřky se o víkendu prohnaly částí Evropy. Řádily v Itálii, Rakousku nebo Slovinsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám