Hlavní obsah

Itálií se přehnaly silné bouře, ženu v autě odnesl vítr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Severní a střední Itálii, Rakousko a Slovinsko zasáhly v noci ze soboty na neděli silné bouře doprovázené poryvy větru, které si vyžádaly nejméně čtyři oběti. Meteorologové očekávají, že bouře a vydatné srážky se v Itálii, Rakousku, i částech Chorvatska a Francie mohou vyskytovat i v neděli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bouře v Itálii způsobily obrovské škodyVideo: AP

 
Článek

V okolí Říma udeřila bouře v noci na neděli, napsal web deníku La Repubblica. Ve městě Fiumicino u Říma odnesl silný vichr z parkoviště malé osobní auto. To skončilo o několik desítek metrů dál v příkopu, žena v něm nehodu nepřežila. Na parkoviště přitom sjela, aby nemusela v dešti a vichru jet.

Foto: Profimedia.cz

Následky prudkých poryvů větru v Itálii poblíž Říma.

Další žena zemřela v nemocnici v Bolzanu poté, co ji během horského závodu v Alto Adige zasáhl blesk. Závodnice byla z Norska. Třetí obětí je muž, kterého našli utonulého v potoce v toskánském Arezzu. Jeho vůz zřejmě vzala voda.

Jednu oběť bouří pak zaznamenali ve Slovinsku.

Letiště u Fiumicina muselo na několik hodin přerušit provoz, jedna z jeho ranvejí je stále uzavřená. V okolí města způsobil živel rozsáhlé škody. „Vypadá to tady jako po válce,” uvedl starosta města Esterino Montino.

Škody a záplavy hlásí také Řím, kde museli hasiči evakuovat obyvatele jednoho z domů, když voda zatopila sklep budovy. Záplavy také narušily provoz metra, kvůli vodě v tunelech musely být dočasně uzavřeny dvě stanice.

Bouře způsobily škody také ve Štýrsku, Korutanech a v Burgenlandu, informovala agentura APA. Ve Štýrsku bylo podle rádia ORF v sobotu v noci v pohotovosti přes 1000 hasičů. Živel vyvracel stromy a poničil střechy, které museli hasiči rychle zajistit, jelikož meteorologové předpovídají v oblasti další silné bouře.

Na některých místech padaly kroupy o velikosti tenisových míčků. Bouře podle médií způsobily škody na zemědělské úrodě ve výši asi tří miliard eur (76,9 miliardy korun), poničily rovněž i skleníky.

V Tyrolsku zablokovaly popadané stromy a sesuvy sutin několik silnic, na jejich uvolnění pracovaly desítky hasičů. Rakousko nehlásí žádné mrtvé ani zraněné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám