Hlavní obsah

Ve Vatikánu prohledávají kvůli zmizelé dívce hrobové komory s ostatky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vatikán
Aktualizováno

Vatikán se dále pokouší zjistit, kde mohly skončit ostatky dcery sluhy papeže Jana Pavla II. Emanuely Orlandiové, která zmizela před 36 lety. V sobotu otevřel dvě komory s ostatky, uvedla stanice BBC. Minulý pokus z 11. července skončil neúspěchem, když se ukázalo, že vytipované hrobky princezen byly prázdné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hrobky otevřené 11. července byly prázdnéVideo: AP

 
Článek

Komory s ostatky se nacházejí v areálu kolejí u Teutonského hřbitova, který už byl prohledáván. Ukázalo se, že v sousední budově jsou na podlaze padací dveře vedoucí do osária (hrobové komory).

Padací dveře byly otevřeny v sobotu v devět hodin ráno a pak experti začali prohledávat osárium, které se nachází vedle hrobek princezen.

Foto: Vatican Media, Reuters

Pohřební komora na vatikánském Teutonském hřbitově

Forenzní experti tam prozkoumají všechny kosti a pokusí se zjistit, jestli by nějaké mohly patřit zmizelé dívce. Přítomen je i zástupce rodiny Orlandiové.

Foto: Profimedia.cz

Plakát s podobiznou Emanuely Orlandi

Minulé pátrání nepřineslo výsledek, jen nabídlo další záhadu. V hrobkách princezen se měly nacházet jejich ostatky, ale nebyly tam. Možná byly přemístěny při pracích v 60. a 70. letech.

Emanuela Orlandiová se ztratila 22. června 1983, když se vracela z hodiny flétny. Naposled byly viděna na zastávce autobusu v centru Říma.

Foto: Gregorio Borgia, ČTK/AP

Teutonský hřbitov ve Vatikánu

Na Teutonský hřbitov se pátrání zaměřilo letos, protože rodina dostala anonymní dopis, ve kterém byl obrázek anděla nad hrobkou na Teutonském hřbitově ve Vatikánu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám