Hlavní obsah

Merkelová s Macronem šli na pivo a hranolky

Brusel

I přes náročný program summitu Evropské unie si několik státníků našlo čas na posezení u piva a hranolků. Německá kancléřka Angela Merkelová, francouzský prezident Emmanuel Macron, belgický premiér Charles Michel a lucemburský předseda vlády Xavier Bettel se po jednání o odchodu Velké Británie z EU sešli v restauraci na bruselském centrálním Velkém náměstí (Grand-Place).

Foto: Hrvoje Kresic, ČTK/AP

Fotografie, na které jsou zachyceni státníci u piva po jednání o brexitu.

Článek

Merkelová odmítala mluvit o brexitu, uvedl na Twitteru chorvatský novinář Hrvoje Krešić, který čtyři státníky ve středu večer u piva vyfotil.

„Prosím, je to nádherný večer, nekažme si ho,“ odpověděla údajně kancléřka jednomu ze čtveřice návštěvníků, kteří seděli u vedlejšího stolu a kteří s Merkelovou navázali rozhovor.

Agentura Reuters uvedla, že nápad „zajít na jedno“ přišel od lucemburského premiéra Bettela. Poradce prezidenta Macrona popsal, že Bettel rozeslal pozvánku ve chvíli, kdy se Macron po pracovním večeru vracel s Merkelovou do společného hotelu.

„Bylo to velmi příjemné,“ řekl Bettel. „Taky jsme lidi,“ dodal. Novinář Krešić napsal, že Bettel dokonce pivo ostatním zaplatil, protože slavil úspěch z nedělních lucemburských voleb.

Reklama

Výběr článků

Načítám