Hlavní obsah

Německo vyplatilo obětem atentátu v Berlíně téměř 70 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německo zatím vyplatilo obětem teroristického útoku na vánoční trhy v Berlíně z roku 2016 celkem 2,7 milióny eur (68,7 miliónu korun). S odvoláním na údaje německé vlády o tom informovala mediální skupina Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Památník obětem loňského útoku na vánoční trh v německé metropoli Berlín.

Článek

Dosud nejvyšší částku - 350 tisíc eur (8,9 miliónu korun) - dostala podle RND osoba, která při atentátu na náměstí Breitscheidplatz utrpěla vážná zranění. Celkem dostaly úřady do letošního července 164 žádostí o odškodnění.

Zákony, které se týkají odškodnění obětí teroristických útoků, byly v Německu před časem změněny ve snaze poskytnout postiženým vyšší finanční pomoc. Choť, dítě či rodiče člověka, který při atentátu zahynul, by měly zpětně dostat místo dosavadních 10 tisíc až 30 tisíc eur.

V prosinci 2016 najel Tunisan Anis Amri nákladním vozem do stánků na vánočních trzích v západní části berlínského centra. Útok si vyžádal dvanáct mrtvých a desítky zraněných. Zahynula také Češka Naďa Čižmárová.

Reklama

Výběr článků

Načítám