Hlavní obsah

Silně poškozený boeing v Soči přistával dvakrát, sjel do řeky a začal hořet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně 18 lidí utrpělo zranění při nehodě letadla v jihoruském Soči. Poškozený Boeing 737 ruské společnosti Utair se 170 lidmi na palubě v noci na sobotu při druhém pokusu o přistání na letišti Adler sjel z dráhy do řeky a začal hořet. Všechny osoby na palubě se podařilo evakuovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlo po sjetí z dráhy vzpláloVideo: Reuters

 
Článek

Server listu Kommersant uvedl, že jeden z pracovníků letiště, který nehodě přihlížel, dostal srdeční záchvat, kterému podlehl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Havarovaný Boeing 737 v SočiVideo: Reuters

Agentura TASS s odkazem na ruské ministerstvo zdravotnictví potvrdila 18 zraněných, včetně tří dětí. Přímo na místě pomáhají lidem psychologové a dorazila i ministryně Veronika Skvorcovová.

Foto: Social Media, Reuters

Letadlo po sjetí z dráhy vzplálo.

Podle úřadů bylo na palubě boeingu 164 cestujících a šest členů posádky. Při sjetí z přistávací dráhy se poškodilo křídlo letounu a vzplál levý motor. Při požáru pak celé křídlo shořelo. Poškozena byla i přední část letadla.

Server britského Daily Mailu uvedl, že lidé museli z letadla vyskákat na křídla a děti shazovali dolů.

Server Kommersant uvedl, že letadlo se pokusilo opětovně přistát poté, co bylo v silném větru poškozeno a už jednou začalo hořet. Požár se podařilo uhasit a poté se piloti chystali na druhý pokus o přistání, dráhu však téměř přeletěli. Zbývající část už nestačila, dráha byla navíc mokrá. Vichr na místě dosahoval až 90 kilometrů za hodinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám