Hlavní obsah

Bouře v USA už mají šest obětí, severovýchod je bez proudu a kolabuje doprava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Silná zimní bouře na severovýchodě Spojených států, kterou doprovází sněžení a lijáky s bleskovými záplavami, má již pět obětí, které zabily padající stromy nebo větve. Bouře zaplavila ulice, zastavila letadla a vlaky a nejméně 1,7 miliónu domácností a firem je na severovýchodě a středozápadě země bez proudu, uvedly agentury AP a Reuters. V Kalifornii ve sněhové bouři zahynul snowboardista.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Severovýchod USA je kvůli bouři bez proudu, kolabuje i dopravaVideo: Reuters

 
Článek

Mezi mrtvými je 77letá žena, dva muži a šestiletý a jedenáctiletý chlapec. V jižní Kalifornii si sněhová bouře vyžádala život jednoho snowboardisty a strhla lavinu v lyžařském středisku, která zranila dva rekreanty.

Na pobřeží Massachusetts dosahují vlny víc než pěti metrů. Mnoho škol a podniků v pátek zavřelo dříve. Spousta silnic je kvůli záplavám neprůjezdných. [celá zpráva]

Aerolinky musely zrušit více než 2800 letů převážně na severovýchodě. Železniční společnost Amtrak kvůli nepříznivých podmínkám zastavila provoz na severovýchodním koridoru, z Washingtonu do Bostonu. V New Jersey zastavil provoz na příměstské trati strom, který spadl na železniční vedení.

Foto: Yuri Gripas, Reuters

Amerika se potýká se silnou větrnou bouří

Déšť a sníh by měly v noci na sobotu ustat a obloha se vyjasnit. Také vítr by měl mírně zpomalit, protože bouřkový systém nad pobřežím ustoupí, řekl meteorolog z centra předpovědi počasí v Marylandu Jim Hayes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám