Hlavní obsah

Ve Francii zadrželi podezřelého ze znásilnění, přiznal se ke 40 útokům na ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Na severu Francie zadrželi 56letého muže podezřelého ze znásilnění v Belgii. Nejenže se k němu pod tíhou důkazů přiznal, ale ještě vypověděl, že za třicet let zneužil čtyřicet žen, uvedla agentura Reuters s odvoláním na televizi BFM. Té to řekl ve čtvrtek prokurátor z Valenciennes.

Francouz se přiznal, že za 30 let zneužil 40 ženVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Podezřelý byl dopaden v rámci vyšetřování nedávného znásilnění v Belgii, kde se podařilo získat i stopy DNA pachatele.

Detaily poskytl detektiv Fabrice Cotelle: „Především nám pomohla digitální zařízení, mohli jsme urychlit vyšetřování na základě videa, kde byla vidět jeho registrační značka. Ještě více je urychlil vzorek DNA, protože ten to potvrdil. Pak přišlo přiznání.“

Prokurátor Jean Phillipe Vincentini uvedl, že se 56letý muž k činu přiznal a vypověděl, že jednal na základě nezvládnutelné touhy. Současně řekl, že má za třicet let „asi čtyřicet“ obětí, které napadl.

Šlo přitom o úplně nenápadného muže, který dříve nebyl nikdy trestán.

Předseda fotbalového klubu v Pont-sur-Sambre, kde zadržený pracoval, byl zaskočen. „Znal jsem ho velmi dobře a překvapilo mne to. Neodpovídá to jeho charakteru, ale teď tu jsou fakta. Nebyl to obraz, který (o sobě) vytvářel.“

Na severu Francie od roku 1989 pátrali po pachatelích devatenácti znásilnění, přičemž mezi oběťmi byli i nezletilí. Bylo vytipováno na sto podezřelých, ale k ničemu to nevedlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám