Hlavní obsah

Další střelba na střední škole v USA, tentokrát pálil učitel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Spojenými státy ve středu večer otřásla další střelba na střední škole. Tentokrát však nestřílel bývalý ani současný student, nýbrž učitel. Pedagog se zabarikádoval v jedné z prázdných tříd střední školy v Daltonu v Georgii a začal střílet. Vyvolal tak paniku. Vyděšení studenti utekli do šaten, kde se potmě ukrývali, dokud nebyli evakuováni. Až na vyvrtnutý kotník se ale nikomu nic nestalo a učitel byl zadržen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ozbrojený učitel se v americkém Daltonu zamkl ve třídě a vystřelilVideo: Reuters

 
Článek

Policie ho identifikovala jako třiapadesátiletého Jesseho Randalla Davidsona. „Když ředitel přišel ke dveřím třídy a chtěl vložit klíč do zámku, Davidson patrně skrz okno vystřelil z pistole, nezdá se, že by na někoho mířil,“ cituje agentura Reuters místní policii. Motiv učitele není znám, vyšetřovatelům ho sdělit odmítl.

K poslednímu incidentu na střední škole došlo v době, kdy se Spojené státy stále vzpamatovávají ze střelby na střední škole v Parklandu na Floridě. Devatenáctiletý bývalý student Nikolas Cruz tam před dvěma týdny vyzbrojen samopalem rozpoutal masakr, při němž povraždil sedmnáct lidí. [celá zpráva]

Vyzbrojme učitele, napadlo Trumpa

Střelba na Floridě v USA znovu rozdmýchala debatu o možném zpřísnění zákonů upravujících pravidla pro držení střelných zbraní. Americký prezident Donald Trump v této souvislosti navrhl vyzbrojit učitele, aby mohli proti šíleným střelcům sami zasahovat. [celá zpráva] Později couvl. [celá zpráva]

Střelby na středních školách jsou ve Spojených státech patrně kvůli snadné dostupnosti zbraní poměrně časté. K těm nejtragičtějším z posledních let patří masakry v Sandy Hook z roku 2012 (26 mrtvých) a na univerzitě ve Virginii (32 mrtvých).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám