Hlavní obsah

Macronová kvůli románku se svým studentem ztratila všechny přátele

– Paříž

Milostné vzplanutí současné první dámy Francie, tehdy devětatřicetileté učitelky Brigitte Auzièreové, s jejím 15letým studentem a nynějším prezidentem Emmanuelem Macronem bylo vykoupeno slzami. Všichni přátelé a známí se k provdané pedagožce i jejím rodičům obrátili zády. Věkový rozdíl 24 let pro ně byl příliš. Tvrdí to alespoň Maëlla Brunová, autorka životopisu Brigitte Macronové.

Foto: Právo

Francouzský prezident Emanuelle Macron a jeho choť Brigitte.

Článek

„Chovali se k nim, jako by měli mor. Je to etapa jejího života, o které mluvila jen nerada. Ale občas se mi svěřila, že přišla o všechny přátele,“ cituje deník Daily Mail z knihy s názvem Brigitte Macron: L'Affranchie (nespoutaná). Životopis, který se ve Velké Británii dostal v těchto dnech na pulty knihkupců, je ovšem neautorizovaný.

Učitelka z Amiens, kterou od loňských voleb zná celý svět, se tak rázem stala zcela izolovaná. „Přátelé, s nimiž byla zvyklá jezdit na dovolenou, se k ní ze dne na den otočili zády. Nechtěli s ní ani mluvit,“ píše se v knize.

Vztah měl dopad i na její rodiče. Lidé jim posílali pobouřené dopisy, kritizovali je a chodili jim plivat na dveře.

Poznala ho jako 14letého žáka

Macronové bylo osmatřicet let, když se Emmanuel stal na prestižním katolickém gymnáziu La Providence v Amiens jejím žákem. Jemu bylo pouhých 14 let. Tehdy byla provdaná za úspěšného bankéře a vychovávala s ním tři děti. Její život se měl jako mávnutím kouzelného proutku brzy změnit.

Když aférka vyšla najevo, Macron musel školu opustit a přestoupit na jednu z pařížských škol. Své o čtyřiadvacet let starší milence ale slíbil, že si ji jednou vezme. Slib splnil v roce 2007.

Kniha popisuje také reakci Macronových rodičů, když se vztah jejich syna a učitelky provalil. Byli totiž přesvědčeni, že se Emmanuel zamiloval do Brigittiny dcery - spolužačky Laurence Auzièrové. „Nemohli jsme tomu uvěřit. Nebyl to vztah, na který řeknete: no, to je skvělé,“ píše se v knize.

Autorka neautorizovaného životopisu Maëlle Brunová je známá francouzská bulvární novinářka. Úřad francouzské první dámy se k jejímu dílu odmítl vyjádřit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám