Hlavní obsah

Video z prohlídky Češky, u které v Pákistánu našli heroin

Láhaur
Aktualizováno

Po internetu kolují videozáběry z letištní kontroly Češky Terezy H., v jejímž kufru celníci v pákistánském Láhauru našli minulý týden 8,5 kilogramu heroinu.

Celní prohlídka Terezy H.Video: Novinky

 
Článek

Tereza H. tvrdí, že drogy pod dvojitým dnem svého zavazadla pašovala nevědomě. Někdo jí je prý musel do tašky schovat někdy mezi dvěma kontrolami, které absolvovala, než byla přistižena. [celá zpráva]

Video na Facebooku zveřejnil jeden z celníků.

„Přibalili mi něco do kufru, takové tři sošky, a řekli mi, že to jsou dárky. Prošla jsem normálně kontrolami. Až pak tady na odbavení jsem najednou měla problém. Vzali mé zavazadlo stranou a musela jsem ho otevřít. Bylo na něm něco jako lepidlo, říkala jsem si, že ho musel někdo mezitím otevřít, a začala jsem tušit, že mi tam někdo asi něco dal,“ tvrdí Češka zadržená v Pákistánu. Za pašování drog jí v Pákistánu hrozí trest smrti. [celá zpráva]

V Pákistánu zadrželi Češku s devíti kilogramy heroinuVideo: Prima FTV

V Pákistánu byla počtvrté

Při předběžném výslechu Češka také řekla, že je v Pákistánu již počtvrté a že její obchodní partner se jmenuje Tárik, uvedl deník The Nation.

S vyšetřovateli dívka podle pákistánských úřadů spolupracuje. Pákistánský celní úřad oznámil, že na základě informací od zadržené zahájily bezpečnostní složky razie v různých částech Láhauru.

Česká občanka mířila do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech, její spoj ale pak pokračoval do Irska. Namísto do letadla ale putovala na výslech a následně do vyšetřovací vazby, kde si počká na soud. České ministerstvo zahraničí se zadržené české občance pokouší poskytnout pomoc. Momentálně usiluje o možnost návštěvy někým z českého diplomatického sboru, informovala v pondělí Novinky mluvčí ministerstva zahraničí Irena Valentová. 

Reklama

Výběr článků

Načítám