Hlavní obsah

Zátah v centru Moskvy, policie zadržela přes čtyři stovky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie v neděli v centru Moskvy zadržela přes 400 lidí, kteří se podle ní dopouštěli rušení veřejného pořádku, napsal server týdeníku Focus. Zadržení měli mít u sebe nože, takzvané boxery a airsoftové zbraně. Zatčení byli mezi těmi, kteří po výzvě jednoho radikálního opozičního činitele demonstrovali proti prezidentovi Vladimiru Putinovi.

Foto: Tatyana Makeyeva, Reuters

Policie v centru Moskvy zadržela téměř čtyři stovky lidí.

Článek

Mezi zadrženými jsou také členové nacionalistického hnutí Artpodgotovka. Jeho šéf Vjačeslav Malcev vyzval příznivce, aby v neděli přišli protestovat proti vládě.

V kontextu stého výročí říjnové revoluce, které připadá na úterý, hovořil o nové revoluci, informovala agentura DPA a připomněla, že ruské úřady Artpodgotovku řadí mezi teroristické organizace.

V pátek tajná služba FSB oznámila, že zadržela více spiklenců z řad hnutí, kteří se prý chystali v Moskvě a okolí podpalovat sídla úřadů a přepadávat policisty.

Agentura Reuters poznamenala, že jde o další zátah proti potenciálním odpůrcům současné vlády kolem svátku národní jednoty, který nahradil oslavy bolševické revoluce z roku 1917.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám