Hlavní obsah

Dcera ukrajinského byznysmena vjela do lidí na chodníku pod vlivem opiátů, zabila pět lidí

– Charkov

Dvacetiletá Olena Zajcevová, která vjela ve středu v Charkově s otcovým offroadem Lexus do lidí na chodníku a pět jich zabila, byla pod vlivem, opiátů. Uvedla to agentura Interfax Ukrajina s odkazem na informace od prokurátora Maksima Blochina. Panují spekulace, že se dívka mohla účastnit tajného závodu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky nehody v CharkověVideo: AP

 
Článek

Blochin se odvolal na výsledky lékařské prohlídky podezřelé. Původně se uvádělo, že mladá žena byla střízlivá. Blochinovo tvrzení odmítla obhájkyně. Podle ní byla Olena donucena vyšetřovatelem dát podruhé moč i krev.

Děsivá středeční nehoda z 20:45 ale vyvolává další otázky. Podle poslance Antona Heraščenka, který byl nějakou dobu poradcem ministra vnitra, mohlo jít o nelegální závod v ulicích města.

Byl to nelegální závod?

Lexus RX v plné rychlosti projel křižovatku, zřejmě na červenou, ačkoliv to řidička popírá, a narazil do vozu značky Volkswagen Touareg. V důsledku nárazu vletěl lexus na chodník, kde bokem smetl desítku chodců čekajících na zelenou.

Čtyři dívky a jeden mladík zemřeli na místě, zbytek osob byl převezen do nemocnice. Dvě sestry ve věku 25 a 27 jsou ve vážném stavu, zbylí dva nemají vnitřní zranění a nemusejí podstoupit operaci. Mezi zraněnými je těhotná žena. [celá zpráva]

„Já a všichni, kdo jsme viděli video, se ptali, proč se řidička lexusu nepokusila zastavit v době srážky? Zdá se, že se lexus účastnil v klidném večerním Charkově závodů a nešťastní chodci se stali oběťmi hloupého přání mladé dívčiny předvést se.“ Podle něj by police měla dopadnout dalšího účastníka závodu. Policie však o žádných závodech nic neuvádí a ani video nenaznačuje, že by šlo o závod dvou vozů. Žádné další auto v jejím směru nejelo.

Patří ke zlaté mládeži

Řidička patří ke zlaté mládeži. Je nevlastní dcerou charkovského byznysmena Vasyla Zajceva, který je ředitelem společnosti Tajfun a generálním ředitelem firmy energetické společnosti Ukrenergočermet. Lexus patřil jemu.

Řidičem volkswagenu byl 49letý Hennadij Dronov, který podniká ve směnárenství. Také on skončil v nemocnici.

Zajcevová byla už třikrát pokutována za jízdu na červenou a za překročení povolené rychlosti, dvakrát letos a čtyřikrát loni. Pokuta ve výši 510 hřiven, (méně než 500 korun) neznamená nic pro řidičku auta za několik miliónů, uvedl Heraščenko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám