Hlavní obsah

Bratra džihádistky útočící na policistku odsoudili za útok na obchodní centrum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hannover

Na osm let odsoudil ve středu německý zemský soud v Hannoveru osmnáctiletého Saleha S. za to, že loni hodil dva Molotovovy koktejly na hannoverské obchodní centrum. Při útoku tehdy sice nebyl nikdo zraněn, ale soud dospěl k závěru, že cílem Saleha S. bylo zabíjet. Byl obviněn z pokusu o vraždu. Saleh je bratrem Safie S., která byla loni poslána na šest let za mříže, neboť pobodala policistku.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Saleh loni 5. února hodil dvě zápalné láhve na střechu obchodního centra v Hannoveru. Hořlavina, kterou naplnil lahve, se však nevzňala. Jak ale mladík s marockými kořeny soudu řekl, jeho cílem bylo zabít co nejvíce „nevěřících“. [celá zpráva]

Proces se konal bez přítomnosti veřejnosti, neboť probíhal podle pravidel souzení nezletilých. Soud potvrdil, že Saleh je vinen a je plně odpovědný. Součástí bylo i psychiatrické vyšetření, uvedla stanice NDR.

Trest si odpyká v sociálně-výchovném zařízení, aby se mohl vzdělávat. Je možné, že poté ho přemístí do vězení.

Po útoku se Saleh S. pokusil dostat do Sýrie, aby se tam přidal k Islámskému státu, na který do té doby nebyl přímo napojen. Nepodařilo se mu to, protože byl už v Turecku zatčen.

Jeho sestra byla odsouzena už v lednu k šesti letům za to, že na nádraží bodla policistku. Uvedla, že jednala jménem Islámského státu, její akce je proto považována za první útok v Německu provedený ve jménu této radikální organizace. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám