Hlavní obsah

Kamera natočila střelbu policie proti teroristům v Londýně

Londýn

Na sociálních sítích se objevilo video z policejního zásahu proti trojici teroristů v Londýně. Je na nich vidět, jak útočníci s noži na ulici, kde panoval zmatek, napadli policisty. Jejich kolegové ale bleskurychle teroristy zastřelili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamera zachytila sobotní střelbu londýnské policie proti bodajícím teroristůmVideo: AP

 
Článek

Video pořízené bezpečnostní kamerou v oblíbené lokalitě Borough Market, jež byla v sobotu večer plná lidí, ukazuje všechny tři útočníky, kteří krátce předtím s dodávkou sráželi lidi a pak procházeli ulicí a útočili s noži.

Na záběrech je patrné, jak se trojice teroristů pokouší vniknout do hospody, ale dveře do ní jsou zablokovány, a tak se obrátí proti mladému muži, který je míjí. Jiný svědek po nich hází židli, aby je zastavil či zpomalil. Pak na místo přijíždí policejní vůz a rychle z něj vyskakují ozbrojení policisté a pospíchají k útočníkům.

Jeden z nich se s teroristou srazí a oba upadnou, policista hned vstává a společně s kolegou útočníka zastřelí. Jen o pár metrů dál běží další útočník proti jinému policistovi a chce ho bodnout. Policista udělá krok dozadu, aby dobře zamířil, a střílí.

Video potvrzuje prohlášení úřadů, že policejní zákrok byl rychlý a přesný. Útočníci byli zabiti do osmi minut od chvíle, kdy byla policie poprvé zalarmována kvůli nárazu dodávky do lidí na mostě London Bridge.

Úřady potvrdily, že během zásahu osm policistů vypálilo celkem 46 ran.

Útočníci zabili osm lidí a desítky dalších zranili. Osmnáct jich bylo ještě ve středu v kritickém stavu. Policie v souvislosti s útokem zadržela desítku lidí a o zadržení dalších tří osob informovala ve čtvrtek.

Reklama

Výběr článků

Načítám